У ISW спрогнозували, чи зможе рф серйозно наростити чисельність своєї армії

Читать на русском
У рф оголосили про намір збільшити чисельність своєї армії, але ці плани країни-агресора навряд чи збудуться.

У рф оголосили про намір збільшити чисельність своєї армії, але ці плани країни-агресора навряд чи збудуться.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, кремль вкотре звинуватив НАТО у «військовій загрозі» росії.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

«Зокрема міністр оборони Сергій Шойгу говорив, що експансія НАТО біля російських кордонів, включаючи прагнення Фінляндії та Швеції до членства, вимагає «належної» відповіді росії для створення групи військ на північному заході», – йдеться у звіті.

У ISW вказують, що він запропонував збільшити чисельність армії. Голова міноборони поінформував про нарощування кількості вс рф до 1,5 мільйона солдат, у тому числі 695 тисяч контрактників.

«Однак, дуже малоймовірно, що кремль сформує такі великі звичайні сили в строки, що стосуються війни росії в Україні. Адже москва не змогла повністю укомплектувати бригади та полиці перед повномасштабним вторгненням та не повністю побудувала нову дивізію, про формування якої заявляли ще 2020 року», – переконані фахівці.

В Інституті наголосили, що російська економіка перебуває у рецесії, а її ресурси значно скоротилися після повномасштабного вторгнення. Навчальний потенціал росії також зменшився із 24 лютого, частково через те, що було розгорнуто навчальні елементи для участі в бойових діях в Україні.

«Пропозиції Шойгу можуть стати лише виступом для заспокоєння спільноти міліціонерів, які звинуватили кремль у несерйозному веденні війни. Він також встановлює інформаційні умови для проведення майбутніх мобілізаційних хвиль під рубрикою укомплектування цих формувань чи суттєвого нарощування військової сили Росії у довгостроковій перспективі», – додали аналітики.

Раніше держдума росії прийняла довічне ув'язнення за «допомогу диверсантам».

Нагадаємо, Шойгу заявив про продовження «спецоперації» в Україні в 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: