У супроводі літака та винищувача НАТО: як Зеленський діставався до США

Читать на русском
Щоб президент України Володимир Зеленський приїхав до США, знадобилася ретельно спланована операція.
president.gov.ua

Щоб президент України Володимир Зеленський приїхав до США, знадобилася ретельно спланована операція.

Про це пише BBC.

Відомо, що Зеленський таємно сів на нічний поїзд до Польщі, звідки його відразу ж забрав літак США. Супроводжували у повітрі українського лідера літак-розвідник НАТО та винищувач F-15.

Візит обговорювався кілька місяців, проте останні приготування, задля безпеки, було зроблено дуже швидко.

Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.

«Літак попрямував на північний захід у бік Великобританії, але перш ніж він увійшов до її повітряного простору над Північним морем, літак-розвідник НАТО просканував місцевість, адже в той час море патрулюють російські підводні човни. А американський винищувач F-15, який вилетів з бази у Британії, супроводжував літак із президентом України частину його шляху», – розповідають журналісти.

Близько полудня літак приземлився неподалік Вашингтона. Після прибуття Зеленському було надано охорону співробітниками Секретної служби.

Нагадаємо, 22 грудня Володимир Зеленський приїхав до США, де зустрівся із президентом Джо Байденом та виступив у Конгресі. На зворотному шляху із США в Україну Зеленський зустрівся у Жешуві із президентом Польщі Анджеєм Дудою.

У п'ятницю, 23 грудня, президент уже повернувся в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: