Ексголовнокомандувач силами НАТО в Європі спрогнозував, коли може закінчитися війна в Україні

Читать на русском
Росія вже сьогодні зазнала поразки у війні, вважає ексголовнокомандувач силами НАТО в Європі Джеймс Джонс. Її стратегія зараз полягає в тому, щоб завдавати ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України.
golosameriki.com

Колишній головнокомандувач силами НАТО в Європі Джеймс Джонс сподівається, що війна в Україні закінчиться у 2023 році.

В інтерв'ю «Голосу Америки» він сказав, що росія вже сьогодні зазнала поразки в Україні і її цілі у війні могли змінитись, адже поставлених спочатку вже не досягти.

«Тому зараз, з настанням зими, вони вдалися до атак на критично важливу інфраструктуру та цивільні об'єкти більшою мірою, ніж військові, щоб створити хаос та труднощі для українського народу», – сказав Джонс.

Прогнозуючи, як можуть розвиватися події в Україні в 2023 році, генерал наголосив на важливості поставок військової допомоги: якщо вони продовжуватимуться і швидкість їх збільшиться, то Україна зможе завдавати ударів на значно більш далекі дистанції.

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

За його словами, надання Україні необхідної зброї може стати стримуючим фактором для застосування росією більш смертоносних озброєнь.

Джонс зазначив, що росія вже сьогодні зазнала поразки, хоча й не визнає цього, але у військовій спільноті це розуміють.

Він також припустив, що війна в Україні може затягтися, але якщо росія готова вести переговори про врегулювання, яке було б прийнятним для українського народу, то необхідно добитися зобов'язань з боку москви не вторгатися в інші країни.

«Коли цей конфлікт закінчиться, хоч би як він закінчився, у нас має бути план, який може допомогти Україні швидко відновити (свій потенціал). Україні, я вважаю, судилося бути на передньому краї оборони Європи протягом тривалого часу – залежно від того, що відбувається в росії... Ось три речі, які я вважаю надзвичайно важливими: швидка доставка допомоги, надання гуманітарної допомоги та довгостроковий план відновлення України. Як тільки це стане реальністю, ця битва завершиться», – додав Джонс.

Нагадаємо, про можливі сценарії розвитку війни в Україні взимку можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

Також ми писали, які території ризикує втратити росія після поразки у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: