ВАКС наступного тижня розпочне суд над нардепом Трухіним

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав від прокурора САП обвинувальний акт стосовно чинного члена парламенту, якому інкримінують спробу підкупу патрульного.
Олександр Трухінфото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд призначив на 4 січня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Олександра Трухіна у пропозиції хабаря патрульному поліцейському.

Таке рішення 23 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні № 42022000000000182 від 02.02.2022 за обвинуваченням (Олександра Трухіна – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України на 15:00 4 січня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визначив максимальний розмір застави нардепу Трухіну. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до прокурора, слідчого судді або суду; повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з приводу обставин викладених в повідомленні про підозру в цьому кримінальному провадженні з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, керівниками Національної поліції, Департаменту патрульної поліції, управління патрульної поліції у Києві Департаменту патрульної поліції та свідками.

Нагадаємо, генпрокурор погодив підозру нардепу Трухіну, яку підготували детектив НАБУ і прокурор САП. За версією слідства, у серпні 2021 року нардеп запропонував неправомірну вигоду патрульним поліцейським у розмірі 150 тисяч без вказівки грошової одиниці за те, щоб йому дозволили залишити місце ДТП, яке сталося за його участю. І хоча він не уточнив, про яку грошову одиницю йдеться, сама по собі факт такої пропозиції, незалежно від пропонованої суми, є караним корупційним злочином.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: