Кремль змінив командувача військ у районі Кремінної та Сватового – британська розвідка

Читать на русском
Генерал-лейтенант Євгеній Никифоров, ймовірно, перебере на себе командування Західною групою російських військ в Україні.
Фото РИА

Генерал-лейтенант Євгеній Никифоров, ймовірно, перебере на себе командування Західною групою російських військ в Україні.

Про це повідомляє британська розвідка.

Никифоров стане щонайменше четвертим командиром з'єднання з моменту вторгнення. Він замінить генерал-полковника Сергія Кузовлєва, якого призначили лише три місяці тому. Варто зазначити, як начальник штабу Східної групи російських військ (СГВ) в перші тижні вторгнення Нікіфоров брав активну участь у плануванні спроби окупантіів наступати на Київ з північного заходу, через Чорнобильську зону.

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

Наразі ж його завдання полягає у тому, щоб утримувати правий фланг рф, район Луганської області навколо Кремінної та Сватового. Оскільки будь-яка зі сторін цілком може спробувати наступу цій ділянці, Никифоров перебирає важливу оперативну роль у війні.

«Текучка старших російських офіцерів, що продовжується, ймовірно, відображає внутрішні розбіжності з приводу майбутнього ведення війни в міністерстві оборони росії», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, за тиждень українські військові просунулися на Луганщині на 2,5 км у напрямку тимчасово окупованої Кремінної.

Додамо, Збройні сили України за допомогою визволення Кремінної від російських окупантів зможуть розбити вороже угруповання на дві частини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: