Кремль змінив командувача військ у районі Кремінної та Сватового – британська розвідка

Читать на русском
Генерал-лейтенант Євгеній Никифоров, ймовірно, перебере на себе командування Західною групою російських військ в Україні.
Фото РИА

Генерал-лейтенант Євгеній Никифоров, ймовірно, перебере на себе командування Західною групою російських військ в Україні.

Про це повідомляє британська розвідка.

Никифоров стане щонайменше четвертим командиром з'єднання з моменту вторгнення. Він замінить генерал-полковника Сергія Кузовлєва, якого призначили лише три місяці тому. Варто зазначити, як начальник штабу Східної групи російських військ (СГВ) в перші тижні вторгнення Нікіфоров брав активну участь у плануванні спроби окупантіів наступати на Київ з північного заходу, через Чорнобильську зону.

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

Наразі ж його завдання полягає у тому, щоб утримувати правий фланг рф, район Луганської області навколо Кремінної та Сватового. Оскільки будь-яка зі сторін цілком може спробувати наступу цій ділянці, Никифоров перебирає важливу оперативну роль у війні.

«Текучка старших російських офіцерів, що продовжується, ймовірно, відображає внутрішні розбіжності з приводу майбутнього ведення війни в міністерстві оборони росії», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, за тиждень українські військові просунулися на Луганщині на 2,5 км у напрямку тимчасово окупованої Кремінної.

Додамо, Збройні сили України за допомогою визволення Кремінної від російських окупантів зможуть розбити вороже угруповання на дві частини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: