У ГУР розповіли, скільки і яких ракет залишилось у російської армії

Читать на русском
Саме недостатня кількість ракет змусила росіян звертатись по допомогу до Ірану та закуповувати шахеди, які вони отримують партіями.
Ілюстративне фотоvarta1.com.ua

У окупантів залишилось від 13% до 27% оперативно-тактичних ракет морського, авіаційного та наземного базування власного виробництва. Наразі російська промисловість намагається вийти на виробництво 20 ракет типу «Калібр» в місяць.

Про це керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив в інтерв'ю ВВС.

«По основних типах у них залишилося оперативно-тактичних ракет морського, авіаційного та наземного базування від 13 до 27%. Тобто, по всіх основних типах вони впали нижче 30%, що є недоторканим запасом. В середньому, в одному ракетному залпі, який вони використовують як терористичний акт проти нашої інфраструктури, від 70 до 75 ракет. Їхня промисловість намагається вийти на виробництво 20 ракет типу «Калібр» в місяць. В ракетному залпі здебільшого застосовуються ракети Х-101, Х-505 й «Калібр». Порахуйте самі, скільки вся промисловість має працювати, щоб забезпечити один єдиний залп. Ситуація з виробництвом Х-101 ракет приблизно схожа, навіть гірша, ніж з виробництвом «Калібрів». З «Іскандерами» в них взагалі катастрофа», - зазначив Буданов.

Ще «два-три» обстріли і все: прогнози щодо вичерпання ракетного запасу росіїЗа останніми оцінками, у росії залишилося ракет на кілька масованих атак. Прогнози щодо вичерпання ракетного запасу рф – на інфографіці.

Згідно з його словами, саме недостатня кількість ракет змусила росіян звертатись по допомогу до Ірану та закуповувати «шахеди», які вони отримують партіями.

При цьому, стосовно намірів закупити балістичні ракети у Ірану Буданов відзначив, що таке бажання у рф є, однак на цей час жодної ракети росія не отримала.

«В них є такі наміри. Проте, станом на зараз, Іран не передав жодної ракети російській федерації. Тому, що Іран теж розуміє, куди ця вся ситуація рухається. Вони розуміють наслідки для своєї країни у випадку передачі. Всіляко намагаються відтермінувати цей процес. Вони не відмовляють прямо, проте постійно відтерміновують. Зараз росіяни будуть намагатися в найближчі два тижні знову вмовити їх на передачу ракет. Чим це закінчиться - побачимо. Всі працюють для того, щоб це не сталось», - підкреслив Буданов.

Відповідаючи на питання чи буде росія продовжувати атаки на критичну інфраструктуру України, очільник розвідки зазначив, що росіяни в будь-якому разі будуть намагатися їх проводити й надалі, бо тероризм - це в стилі російської федерації.

Водночас, керівник ГУР МОУ підкреслив, що ракет лишилося досить небагато, оборонна промисловість рф не здатна виготовити достатню кількість для забезпечення постійного нанесення великої кількості ракетних ударів.

Нагадаємо, росія 29 грудня здійснила ще одну масовану ракетну атаку на Україну. Було випущено 69 ракет, сили ППО знищили 54 ракети. Того ж дня у проміжку з 10 до 11 ранку на територію Білорусі впала ракета. Інформації щодо постраждалих немає.

На бойове чергування в Чорне море російська федерація вивела десять своїх кораблів, зокрема один ракетоносій.

Також повідомляли, що в Руднянському районі Волгоградської області вчора, 29 грудня, впали уламки, схожі на російську крилату ракету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: