З Білорусі до рф повернули літак, який наводить ракети на цілі – Гаюн

Читать на русском
З Білорусі до російської федерації повернувся літак далекого радіолокаційного виявлення А-50У Сергій Атаянц. Його використовують для коригування ракетних ударів.
wikipedia

З Білорусі до російської федерації повернувся літак далекого радіолокаційного виявлення А-50У «Сергій Атаянц». Його використовують для коригування ракетних ударів.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Відомо, що літак з території Білорусі вилетів сьогодні, 30 грудня. Він прямує до російської федерації.

Наєв пояснив, для чого російська авіація проводить навчання у БілорусіТренування російських літаків у повітряному просторі Білорусі проводять для уточнення цілей в Україні, по яких можна завдати ударів.

«З Білорусі летить ДРЛО А-50 ВКС РФ. За нашими даними, борт ДРЛО Іл-76 А-50У «Сергій Атаянц» з рег. номером RF-93966, який злетів з аеродрому в Мачулищах о 10:12, летить з Білорусі до рф», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що цей літак перебував на території Білорусі з 14 грудня.

Нагадаємо, 29 грудня на територію Білорусі впала ракета. У Міноборони країни заявили, що її збили їхні сили протиповітряної оборони: нібито це зенітна керована ракета С-300 була випущена з території України.

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало українського посла Ігоря Кизима через падіння ракети на території країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: