ЗСУ сьогодні збили 54 з 69 російських ракет: Залужний оприлюднив уточнені дані

Читать на русском

Ракетна атака росії 29 грудня. Сили ППО України збили 54 ворожі ракети. Усього було запущено майже 70.

Під час чергового масованого удару 29 грудня російські військові запустили по території України близько 70 ракет. Сили української ППО знищили переважну більшість із них.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Порівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудніПорівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудні – на інфографіці. Масштабні атаки відбуваються кожен тиждень-два.

«Сьогодні вранці агресор здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктам енергетичної інфраструктури нашої країни. За попередніми даними, всього було застосовано в ударі 69 ракет. Силами і засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети», – написав він у Telegram.

Рф цілилася по об'єктах енергетичної та критичної інфраструктури східних, центральних, західних та південних регіонів України.

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ уточнили, звідки росія запускала ракети цього разу та якого типу.

«Близько 7:00 ворог атакував Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Волгодонська Ростовської області та північного району Каспійського моря, а також крилатими ракетами «Калібр» із кораблів у Чорному морі. Крім того, здійснено до шести пусків крилатих ракет Х-22 та Х-32 із дальніх бомбардувальників Ту-22М3, два пуски протирадіолокаційних ракет Х-31П. Також окупанти застосували зенітні керовані ракети С-300 по об’єктах інфраструктури прифронтових міст», – сказано в повідомленні у Facebook.

Також сьогодні вночі ППО збила 11 ударних іранських дронів з 13, які запустили по Харкову та області.

Нагадаємо, сьогодні росія влаштувала черговий масовий обстріл України. Вибухи пролунали одразу у кількох містах - Києві, Одесі, Львові та Харкові.

Повідомлялося, що було збито всі 16 ракет, які летіли на Київ. Над Одеською областю знищили 21 ворожу ракету.

Львів через атаку росіян залишився майже весь без світла.

У столиці без електрики зараз 40% мешканців.

У Міненерго розповіли, які регіони постраждали від атаки рф найбільше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: