Україна готова до розслідування падіння ракети в Білорусі – Міноборони

Читать на русском
Україна готова до проведення об'єктивного розслідування падіння ракети в Білорусі за участю міжнародних експертів, але не виключає, що росія могла організувати провокацію.

Україна готова до проведення об'єктивного розслідування падіння ракети в Білорусі за участю міжнародних експертів, але не виключає, що росія могла організувати провокацію.

Про це йдеться у заяві пресслужби Міноборони України.

У відомстві нагадали, що Білорусь висловила протест через порушення повітряного простору країни ракетою С-300, яка, як стверджують у Мінську, була випущена з території України під час масованого удару росіян.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

У Міноборони вважають, що росія могла організувати провокацію - навмисно прокласти такий маршрут для своїх крилатих ракет, аби спровокувати їхнє перехоплення в повітряному просторі над територією Білорусі.

«Українська сторона, залишаючи за собою безумовне право на оборону та захист власного неба, готова до проведення в Україні об'єктивного розслідування інциденту, що трапився 29 грудня в небі над територією Білорусі внаслідок відбиття масованого ракетного удару росії», - наголошують у відомстві.

Також там зазначили, що українська сторона готова запропонувати взяти участь у процесі розслідування авторитетним експертам із держав, які не пов'язані з підтримкою росії у будь-якій формі.

29 грудня на територію Білорусі впала ракета. У Міноборони країни заявили, що її збили їхні сили протиповітряної оборони: нібито це зенітна керована ракета С-300 була випущена з території України.

Сьогодні Росія влаштувала масований ракетний обстріл України. Було випущено 69 ракет, сили ППО знищили 54 ракети.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: