Кулеба повідомив, коли Україна може отримати балістичні ракети ATACMS

Читать на русском
Україна може отримати американські балістичні ракети ATACMS наступного року, але все залежатиме від ситуації на фронті.

Україна може отримати американські балістичні ракети ATACMS наступного року, але їхня передача залежатиме від ситуації на фронті.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 30 грудня.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Зокрема, йому було поставлено питання: чи є впевненість, що наступного року, у наступні кілька місяців ми отримаємо і танки, і ATACMS, і сучасні ударні дрони?

«Наступного року так. Але це залежатиме і від ситуації у полі бою», – сказав Кулеба.

Глава МЗС також додав, що потрібно залишатись у раціональному полі та розуміти, що надання Patriot – це не просто чергове рішення, це психологічний перелом.

«Бо з перших днів, коли ми почали про Patriot говорити з американцями, ми чули ні. І те, що це сталося, – це ще одне свідчення, що ще одне табу знято, ще одна стіна впала. І я не думаю, що інші теми будуть складнішими за Patrio», – додав він.

Зазначимо, ракети ATACMS здатні потрапляти у цілі на відстані до 300 км.

Нагадаємо, у листопаді Пентагон підтвердив передачу Україні двох комплексів ППО NASAMS.

22 грудня президент США Джо Байден оголосив пакет військової допомоги для України на $2 млрд. Вже затверджено список українських військових, які навчатимуться на ППО Patriot.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: