Дефіцит електроенергії сьогодні збільшився: «Укренерго» назвало причину

Читать на русском
Дефіцит електроенергії у системі збільшився – зупинилися деякі блоки електростанцій через обстріли газової інфраструктури на сході.

Дефіцит електроенергії у системі України сьогодні, 28 грудня, збільшився. Це пов'язано із зупинкою деяких блоків електростанцій через обстріли газової інфраструктури на сході.

Про це повідомляє «Укренерго».

Без нових обстрілів енергосистему України можна стабілізувати до літа – ГалущенкоЯкщо не буде нових обстрілів, навіть із урахуванням уже пошкодженої генерації, енергосистему України можна стабілізувати до літа.

У той же час, зазначили у компанії, через теплу погоду вже чотири дні поспіль вночі не застосовуються обмеження споживання.

«Проте у підсумку наявної потужності в системі недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень», – йдеться у повідомленні.

«Укренерго» додало, що українська енергосистема за три останні місяці перенесла 9 ракетних атак та 12 атак безпілотників.

Нагадаємо, прем'єр-міністр пообіцяв, що на новорічні свята не буде аварійних відключень електроенергії за умови відсутності обстрілу з боку росії.

Раніше він розповів, скільки часу може знадобитися на вихід України з повного блекауту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: