Останній обстріл Києва призвів до серйозних руйнувань – Галущенко

Читать на русском
Остання терористична атака на енергетичну інфраструктуру Києва та області призвела до суттєвих пошкоджень, також ситуація у столиці найбільш складна.

Остання терористична атака на енергетичну інфраструктуру Києва та області призвела до суттєвих пошкоджень, також ситуація у столиці найбільш складна.

Про це повідомляє міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю Forbes.

«У понеділок були дуже суттєві для Києва пошкодження внаслідок обстрілів. Тому в Києві зараз – найскладніша ситуація», - заявив Галущенко.

Скільки днів Україна може пробути у повному блекауті: Шмигаль озвучив розрахунки найгіршого сценаріюВихід із можливого повного блекауту в Україні займатиме від семи до десяти днів. Це попередній розрахунок.

Згідно з його словами, енергетики працюють день і ніч і поступово ситуація у столиці покращується.

Галущенко наголосив, що Україна проходить те, що жодна країна не проходила.

«Атака української енергосистеми - це спланована росією операція, на планування якої витрачено точно не менше місяця. Вони аналізують кожну атаку, встановлюють, як збільшити шкоду, і завдають нових ударів. Проте наші енергетики роблять неможливе. Вони знаходять технічні рішення на межі фантастики», - наголосив міністр енергетики.

Нагадаємо, що Лівобережний Київ на сьогодні вже близький до графікам відключення світла. На правому ситуація трохи гірша, але краща, ніж учора.

Раніше ми повідомляли, що в столиці продовжують діяти аварійні відключення світла, наразі їхню тривалість неможливо регламентувати.

Також стало відомо, що без нових обстрілів енергосистему України можна стабілізувати до літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: