Екстрені відключення світла в Києві триватимуть усю зиму – КМДА

Читать на русском
Ситуація з електропостачанням залишається складною, тривають екстрені відключення світла і в таких реаліях кияни житимуть усю зиму.

Ситуація з електропостачанням залишається складною, тривають екстрені відключення світла і в таких реаліях кияни житимуть усю зиму.

Про це йдеться у заяві заступника голови КМДА Петра Пантелєєва в ефірі телеканалу Київ.

Порівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудніПорівняння масованих ракетних обстрілів росії у жовтні-грудні – на інфографіці. Масштабні атаки відбуваються кожен тиждень-два.

«Ми пам'ятаємо останні обстріли, важко було відновлювати, але цілодобові роботи енергетиків забезпечили нам ту ситуацію, в якій ми зараз знаходимося. Відповідні роботи продовжуються», - сказав Пантелєєв.

Також він додав, що вихідні є специфічними днями, зменшується навантаження, менше споживання, ніж у будні.

«Ситуація не проста і ми бачимо це у будні, продовжуються обмеження, продовжуються відключення, вони не є плановими, а більшою мірою екстреними. У таких реаліях ми житимемо всю зиму, треба це розуміти. Ми максимально намагаємося зробити так, щоб мешканцям було комфортно, але все залежить не лише від енергетиків», - наголосив заступник голови КМДА.

На 27 грудня дефіцит потужності в енергосистемі України дещо скоротився завдяки включенню після відновлення одного з блоків теплової електростанції. Але при цьому до всіх областей доведено ліміти споживання.

Також «Укренерго» попередила про поширення в соцмережах фейку про скасування аварійних відключень електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: