Новорічні свята пройдуть без аварійних відключень світла, якщо не буде обстрілів – Шмигаль

Читать на русском
За умови відсутності обстрілів з боку росії новорічні свята в Україні пройдуть без аварійних відключень електрики.
kmu.gov.ua

На новорічні свята не буде аварійних відключень електроенергії за умови відсутності обстрілів з боку росії.

Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що кількість аварійних відключень у країні зменшується: зокрема, сьогодні, 27 грудня, вдалося повернути до мережі два блоки теплових електростанцій.

Електрику підключають у порядку пріоритетності: на першому місці – критична інфраструктура, на другому – ВПК, на третьому – важливі виробництва, на четвертому – житловий фонд.

Перевірка графіків відключень світла: зафіксовано майже 200 порушень та названо обленерго-порушниківПозапланові перевірки обленерго пройшли у всіх областях країни. На першому етапі виявили вже 193 порушення.

«Стежимо за тим, аби вимкнення були справедливими, і їх навантаження розподілялося рівномірно на всіх споживачів. Ми розуміємо, що росія готується продовжити атаки на українську енергосистему. Тож перебуваємо в щоденній готовності до нових масованих обстрілів. Це може статися будь-коли: сьогодні, завтра чи навіть напередодні Нового року. Хочу підкреслити: у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень», – повідомив Шмигаль.

Щоб швидше відновити енергосистему, розповів він, Кабмін спростить будівництво повітряних ліній електропередач та підстанцій – на час воєнного стану знімуть вимогу проведення оцінки впливу на довкілля на такі об'єкти.

Нагадаємо, в «Укренерго» повідомили, що в соцмережах поширюється фейк про нібито скасування аварійних відключень електроенергії.

Герман Галущенко нещодавно заявив, що без нових масованих обстрілів енергосистему України можна стабілізувати до літа.

За попереднім підрахунком енергетиків, озвученим Шмигалем, Україні може знадобитися від 7 до 10 днів на вихід із можливого повного блекауту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: