У мережі з'явився фейк про відміну аварійних відключень світла нібиито від імені Укренерго

Читать на русском
У соцмережах поширюється фейк про нібито скасування аварійних відключень електроенергії в Україні.

У соцмережах поширюється фейк про нібито відміну аварійних відключень електроенергії з посиланням на фальшиву сторінку НЕК «Укренерго».

Про це повідомила пресслужба компанії.

Без нових обстрілів енергосистему України можна стабілізувати до літа – ГалущенкоЯкщо не буде нових обстрілів, навіть із урахуванням уже пошкодженої генерації, енергосистему України можна стабілізувати до літа.

«У соцмережах поширюється фейкова інформація про нібито відміну аварійних відключень електроенергії з посиланням на фальшиву сторінку нашої компанії. Це спроба розбурхати суспільство неправдивою інформацією», – наголосили в Укренерго.

У компанії зазначили, що аварійні відключення – це «вимушений крок, який застосовується виключно за наявності дефіциту, для збереження балансу виробництва та споживання в енергосистемі».

«Відмовитися від них енергетики зможуть лише після повного припинення ворожих атак на нашу енергосистему», – додали у відомстві.

Там вказали на офіційні сторінки НЕК у соцмережах та зазначили, що «будь-яке інше, створене під нашим логотипом у цих соцмережах, є фейком і російською ІПСО».

Укренерго має лише одну офіційну сторінку у Фейсбуці – facebook.com/npcukrenergo та лише один офіційний телеграм-канал t.me/Ukrenergo.

Нагадаємо, в Україні зберігається суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі. Сьогодні застосували аварійні відключення у Києві та ще 5 областях.

Також повідомлялося, що столиця вже близька до планових графіків відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: