«Укренерго» назвало регіони із найскладнішою ситуацією в енергетиці

Читать на русском
Сьогодні уранці зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі. До мережі підключено ще один із блоків атомних електростанцій, ведеться набір потужності.

Станом на сьогоднішній ранок, 22 грудня, найскладніша ситуація з енергетикою залишається у центральному регіоні та Києві, а також у прифронтових регіонах на сході та півдні України.

Про це повідомляє «Укренерго».

«На ранок 22 грудня зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі. Працюють усі види генерації. До мережі підключено ще один з блоків атомних електростанцій, триває набір потужності. Водночас зберігаються певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками», – розповіли у компанії.

До всіх областей доведено ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

Нагадаємо, у Києві, за словами гендиректора Yasno, найгірша ситуація зі світлом у всій Україні. Мешканці столиці не можуть отримати електроенергію через сильні пошкодження електромереж та обладнання.

Вчора на засіданні Антикризового енергетичного штабу озвучили результати перевірки обленерго на справедливий розподіл електроенергії між споживачами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: