США з союзниками працюють над відновленням та захистом енергетики України – Блінкен

Читать на русском
Влада США разом із союзниками допомагає Україні у відновленні та захисті енергетичної інфраструктури від російських атак.

Влада США разом із союзниками допомагає Україні у відновленні та захисті енергетичної інфраструктури від російських атак.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю журналістам у четвер, 22 грудня, підбиваючи підсумки 2022 року, пише Укрінформ.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Держсекретар зазначив, що путін наводить свою нову стратегію у війні, намагаючись «до смерті заморозити» українських жінок та дітей, людей похилого віку.

«Ми працюємо з G7 та іншими союзниками та партнерами над ремонтом, заміною та захистом об'єктів енергетичної інфраструктури України, включаючи зміцнення її передової протиповітряної оборони за допомогою високоточних систем, таких як ракетна батарея Patriot», - сказав Блінкен.

Він нагадав, що від початку широкомасштабного російського вторгнення США «зібрали десятки союзників та партнерів для сприяння безпеці, економічній та гуманітарній підтримці українському народу, коли він відстоює демократію у своїй країні».

За його словами, військова допомога США, зокрема додатковий пакет на 1,85 млрд доларів, оголошений у середу президентом Джо Байденом, покликана допомогти «українським бійцям перейти в контрнаступ, звільняючи свій народ і відвойовуючи дедалі більшу частину своєї території».

США активно працювали над запровадженням «найсуворіших в історії санкцій» проти росії, зазначив Блінкен. Таким чином, «російська військова машина перебуває у важкому стані», наголосив він.

Крім того, США задіяли «дипломатичні м'язи, аби ізолювати росію в ООН та інших міжнародних організаціях та підтвердити глобальну підтримку основних принципів Статуту ООН, від яких намагається відмовитись президент путін», заявив Блінкен.

Він зазначив, що Україна має потужну двопартійну підтримку в Конгресі, «яку було повністю продемонстровано минулої ночі» під час виступу в Капітолії президента Володимира Зеленського.

«Збереження цієї підтримки має вирішальне значення, оскільки президент путін все ще не виявляє інтересу до значущої дипломатії», - додав він.

За його словами, у Вашингтоні згодні із Зеленським у тому, що «дипломатія – це єдиний спосіб остаточно покласти край російській війні».

«Поки президент путін не змінить свого курсу, найкращий спосіб розвинути перспективи міцного миру, щоб справді наблизити перспективи значущої дипломатії – це продовження нашої рішучої підтримки України», - наголосив держсекретар США.

Раніше «Укренерго» назвало регіони із найскладнішою ситуацією в енергетиці.

За словами Галущенка, без нових обстрілів енергосистему України можна стабілізувати до літа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: