Укренерго про ситуацію в енергосистемі: дефіцит скоротився, але споживання зросло

Читать на русском
Дефіцит потужності в енергосистемі України скоротився завдяки включенню одного із блоків теплової електростанції.

Дефіцит потужності в енергосистемі України дещо скоротився завдяки включенню після відновлення одного із блоків теплової електростанції. Але при цьому до всіх областей доведено ліміти споживання.

Про це повідомили у НЕК «Укренерго» вранці 27 грудня.

Без нових обстрілів енергосистему України можна стабілізувати до літа – ГалущенкоЯкщо не буде нових обстрілів, навіть із урахуванням уже пошкодженої генерації, енергосистему України можна стабілізувати до літа.

«Дефіцит потужності в системі дещо скоротився завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій. Після аварійно-відновлювальних робіт включено в мережу блок на одній з теплових електростанцій, що постраждала під час однієї з останніх російських ракетних атак. Втім, наявної потужності в системі все одно недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. Тому що в енергосистемі водночас збільшився і рівень споживання», – сказано в повідомленні.

Це пов'язано з поетапним поверненням в роботу електромереж, пошкоджених під час масованих атак, а також відновлення енергетичної інфраструктури на деокупованих територіях.

«Відповідно, збільшилася і кількість споживачів, яким хоча б частково відновлено електропостачання, також зростає обсяг споживання промисловості», – додали в компанії.

У зв'язку з цим до всіх областей доведено ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень.

Нагадаємо, 26 грудня аварійні відключення застосовувалися у Києві та ще 5 областях.

Також «Укренерго» попередила про поширення в соцмережах фейку про скасування аварійних відключень електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: