США нададуть обладнання для швидкого відновлення об’єктів енергетики – Єрмак

Читать на русском
Андрій Єрмак заявив, що після російських ракетний ударів 16 грудня США нададуть Україні обладнання для швидкого відновлення об’єктів енергетики.
Єрмак на зустрічі з представниками СШАФото – t.me/ermaka2022

У п’ятницю, 16 грудня, керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч із помічником державного секретаря США з питань енергоресурсів Джеффрі Паєттом та Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк.

Про це він повідомив у Telegram.

Відомо, що зустріч відбулася за дорученням президента Володимира Зеленського. Під час неї Єрмак поінформував співрозмовників про наслідки російського терору 16 грудня.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Наша країна потребує обладнання та іншої допомоги для швидкого відновлення об’єктів теплопостачання й енергетики після ракетних ударів з боку рф», – зазначив він.

За його словами, представники США запевнили у тому, що готові надатавати допомогу Україні. Зокрема, йдеться про обладнання для швидкого відновлення об’єктів енергетики.

Нагадаємо, внаслідок масованого удару росії по Україні пошкоджено орієнтовно дев'ять об'єктів генерації.

16 грудня росія завдала нового удару – випустила 76 ракет по об'єктах критичної інфраструктури України. Із них 60 збили сили ППО. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: