Україна одержала енергетичне обладнання від USAID

Читать на русском
Україна безкоштовно отримала 105 одиниць енергетичного обладнання від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на понад 100 тис. доларів.

Україна безкоштовно отримала 105 одиниць енергетичного обладнання від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) на понад 100 тис. доларів.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» в Facebook.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Нове обладнання загальною вартістю понад 100 тисяч доларів від наших американських партнерів із USAID вже готується для встановлення на одну із пошкоджених обстрілами росіян підстанцій. Це пристрої, що дозволяють керувати технологічними процесами та моніторити ключові технологічні параметри роботи підстанції, своєчасно виявляти проблеми в устаткуванні та запобігати виникненню аварій. 105 одиниць такого обладнання безкоштовно надали «Укренерго» наші партнери із USAID Проєкт енергетичної безпеки», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обладнання було виготовлене спеціально під потреби провідної американської компанії Укренерго SEL (Schweitzer Engineering Laboratories) у максимально стислі терміни.

«Це та інше ключове замінене обладнання дозволять відновити роботу підстанції, а з нею – і стабільність енергопостачання в регіоні, який нині страждає на дефіцит потужності, передача якої утруднена через пошкодження ключових об'єктів генерації та передачі», – додали в «Укренерго».

Раніше в «Укренерго» спрогнозували значний дефіцит електроенергії через погодні умови.

Нагадаємо, після атаки рф 16 грудня «Укренерго» оголосило надзвичайну ситуацію в енергетиці. Увечері її скасували. ППО збили 60 ракет із 76, випущених росією по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: