У Міноборони розповіли, як росіяни намагаються оточити Бахмут на Донбасі

Читать на русском
Загарбники не здатні утримувати ту лінію фронту, яку зайняли, тому вибирають певні ділянки, де можуть сконцентрувати максимум зусиль.
Ілюстративне фото

Російські окупанти кинули на Бахмутський напрямок фронту найбільшу кількість своїх сил, військової техніки та озброєння. Наразі будь-які спроби ворога оточити місто зазнають невдачі.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляє в ефірі національного телемарафону.

Згідно зі словами представниці відомства, загарбники не здатні утримувати ту лінію фронту, яку зайняли, тому вибирають певні ділянки, де можуть сконцентрувати максимум зусиль.

Російський терор в Україні: чого домагається Росія і що її стримуєПро те, чому росія застосовує терор, чому вона типова держава нацистського спрямування, що зламало її плани щодо масового терору і знищення України – в матеріалі Слово і діло

«Але ви бачите наскільки мужньо тримається Бахмут, наскільки наші воїни завдають втрат ворогу і він просто не може просуватися далі. Там було незначне просування, але витіснили і на сьогодні ворог намагається оточити місто, і у нього це не виходить», - зазначила Маляр.

Водночас, заступниця міністра оборони вказала, що попри провали наступальних операцій військово-політичне керівництво рф все ще «ставить завдання до кінця 2022 року вийти на кордони Донецької області».

Раніше Маляр повідломляла, що російське командування залякує військовим трибуналом своїх військовослужбовців зі складу окупаційних сил, щоб ті не здавалися в полон української армії.

Нагадаємо, що війська рф зосереджують усі сили на веденні наступальних дій на Бахмутському та Лиманському напрямах, на Куп'янському, Авдіївському та Запорізькому – намагаються покращити тактичне становище. На Новопавлівському та Херсонському напрямках противник обороняється.

За інформацією ЗСУ, ворожі ДРГ намагалися перебратися через Дніпро на правий берег Херсона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: