Відвідавши Бахмут Зеленський підірвав спроби кремля зобразити путіна учасником війни – ISW

Читать на русском
Візит президента України Володимира Зеленського до Бахмута підірвав інформаційну операцію кремля, спрямовану на те, щоб представити володимира путіна учасником війни.
president.gov.ua

Візит президента України Володимира Зеленського до Бахмута підірвав інформаційну операцію кремля, спрямовану на те, щоб представити володимира путіна учасником війни.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Нагадаємо, вчора, 20 грудня, Зеленський відвідав українських військових, які тримають оборону на напруженому Бахмутському напрямку, та вручив їм нагороди. Тоді як путін провів церемонію нагородження, де відзначив кремлівських чиновників і пропагандистів.

Аналітики наголошують, що путін активізував зусилля, щоб позбавити себе та міністерство оборони рф від постійної критики. А церемонія нагородження додатково вказує на бажання російського диктатора представити себе учасником війни.

Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.

Рішення Путіна нагородити осіб зі свого оточення, які навіть не брали безпосередньої участі в бойових діях, на відміну від візиту Зеленського на передову в Бахмуті, викликало певну критику серед російських націоналістичних сил.

«У рф заявили, що диктатор нагороджує «своїх героїв в кремлі», а не солдат, які беруть участь у бойових діях на передовій, а також додали, що він не відвідував окуповані території», – зауважують у повідомленні.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Бахмута Донецької області відвідав передові позиції однієї з механізованих бригад та вручив бійцям ЗСУ державні нагороди.

Варто додати, що цього місяця Зеленський уже був на Донеччині. У День Збройних сил України він приїжджав до Слов'янська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: