В окупантів виникнуть проблеми з веденням міських боїв у Бахмуті – британська розвідка

Читать на русском
Цього тижня російські військові та проксі-сили Вагнера трохи просунулися на східній околиці міста Бахмут у Донецькій області. Проте вони навряд чи зможуть досягти успіху у вуличних боях.
Getty Images

Цього тижня російські військові та проксі-сили «Вагнера» трохи просунулися на східній околиці міста Бахмут у Донецькій області. Проте вони навряд чи зможуть досягти успіху у вуличних боях.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

За даними британських розвідників, російська піхота закріпилася в східних промислових районах Бахмута, та іноді просувається в житлові райони міста. Вуличні бої продовжуються.

Згідно зі зведенням, інтенсивні бої у Бахмутському секторі велися з червня 2022 року, але лінія фронту проходила здебільшого на відкритій місцевості довкола східних підступів до міста. З того часу, як у липні 2022 року росіяни просунулися до Лисичанська та Сєвєродонецька, у війні не було затяжних великомасштабних боїв у населених пунктах.

«Враховуючи, що міські бої потребують висококваліфікованої піхоти з чудовим керівництвом молодшого рівня, цей тип бою навряд чи дасть перевагу погано підготовленим «вагнерівцям» та мобілізованим резервістам російської армії», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Бахмут залишається найгарячішою точкою на всій лінії фронту.

У вівторок, 20 грудня, президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Бахмута Донецької області відвідав передові позиції однієї з механізованих бригад та вручив бійцям ЗСУ державні нагороди.

Інститут вивчення війни зауважує, що візит українського президента підірвав інформаційну операцію кремля, спрямовану на те, щоб представити володимира путіна учасником війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: