Російські найманці, ймовірно, зімітують обстріл Білорусі з боку України – ЦНС

Читать на русском
Найманці ПВК Ліга, що входить до складу ПВК Вагнер, ймовірно, планують обстріляти територію Білорусі та звинуватити у цьому Збройні сили України.
Getty Images

Найманці ПВК «Ліга», що входить до складу ПВК «Вагнер», ймовірно, планують обстріляти територію Білорусі та звинуватити у цьому Збройні сили України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Відомо, що найманці вже прибули на кордон з Україною задля підготовки провокації.

Білоруське підпілля повідомляє, що вони розділені на дві групи (по 80-90 осіб). Бойовики уже прибули у район села Крупейкі (Лоєвський район, Гомельська область) для виконання завдань. В їхньому розпорядженні перебуває легкоброньована техніка та тентовані вантажні автомобілі. Групи також посилені інженерними підрозділами.

Центр національного спротиву вважає, що одним зі сценаріїв провокації є обстріл території Білорусі нібито Збройними силами Україні.

«Йдеться про саме тих найманців, які прибули до Білорусі 20 вересня. Тоді на територію білоруського приватного охоронного підприємства «ГардСервіс», де розміщувались найманці, доставили 300 одиниць української військової форми, яку росіяни захопили на складах у Херсонській області», – зауважують у повідомленні.

Нагадаємо, Білорусь обмежила в'їзд до прикордонної смуги у трьох районах Гомельської області поблизу кордону з Україною.

Варто додати, на думку ISW, Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну. А у разі вторгнення білоруська армія не зможе зробити більше, ніж тимчасово відвернути українські війська від інших ділянок фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: