Путін намагається зняти з себе відповідальність за тривалу війну проти України – ISW

Читать на русском
Володимир путін намагається зняти з себе відповідальність за війну проти України. Зокрема, він хоче применшити наслідки своїх дій.
Володимир путінФото – AP

Російський диктатор володимир путін намагається зняти з себе відповідальність за ведення тривалої війни проти України. Зокрема, тому він частіше говорить, що росія прагне припинити бойові дії.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, путін стверджує, що не буде збільшувати темпи так званої «спецоперації», адже це призведе до «невиправданих втрат». Ці заяви є частиною заходів, спрямованих виправдати дорогі зусилля глави кремля перед внутрішньою російською аудиторію, яка все більше йде на жертви заради його планів.

Крім того, нагадали, що російська армія протягом кількох місяців не здобула жодної значної перемоги. Останньою такою було захоплення Лисичанська 3 липня.

  • «Путін і чиновники міністерства оборони рф неодноразово виступали в останні дні та пропонували розпливчасті виправдання військовим невдачам, ймовірно, з метою применшити наслідки тривалої війни», – йдеться у повідомленні.

Реабілітація іміджу: в ISW розповіли, як кремль «відбілює» путінаВ росії намагаються відбілити володимира путіна та міністерство оборони. Зокрема, для цього розголошували зустріч путіна з об'єднаним штабом зс рф.

Ключові висновки ISW:

  • Путін відмовляється ставитися до Володимира Зеленського як до рівноправного суверенного партнера. Це свідчить про відсутність його зацікавленості у переговорах.

  • Також путін посилив інформаційну операцію, спрямовану на зменшення допомогу західних країн Україні.

  • Начальник генерального штабу рф Валерій Герасимов знову повторив розвінчаний російський наратив про те, що росія вторглася в Україну, щоб «запобігти нападу» на окуповані райони Донецької та Луганської областей.

  • У кремлі заявили, що Шойгу вдруге за тиждень відвідав передову, щоб відвернути від себе критику.

  • Засновник ПВК Вагнера Євген Пригожин прагне далі збільшувати важливість компанії, щоб стати центральною фігурою ультранаціоналістичної провоєнної спільноти росії.

  • Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі провів переговори з представниками рф щодо створення зони безпеки навколо Запорізької атомної електростанції.

  • Війська рф продовжували обмежені контратаки на лінії Кремінна-Сватове, а ЗСУ виконували контрнаступ у районі Кремінної.

  • Окупанти продовжували наступ в районі Бахмута та Авдіївки.

  • Росіяни посилюють заходи безпеки в Херсонській області та Криму, побоюючись контрнаступальних операцій України.

Високопоставлений російський чиновник спростував заяви про другу хвилю мобілізації на тлі триваючих зусиль із криптомобілізації.

  • Українські партизани активно завдають ударів по окупантах та колаборантах.

Нагадаємо, путін заявив, що росія не хоче розкручувати та затягувати «воєнний конфлікт». Кремль нібито прагне закінчити війну в Україні – чим швидше, тим краще.

Водночас Шойгу раніше запевнив, що росія наступного року планує продовжити війну проти України, доки не виконає всі «поставлені завдання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: