Зеленський вже прилетів у США – ЗМІ

Читать на русском

Президент України Володимир Зеленський в середу вранці, 21 грудня, за Вашингтоном прибув до Сполучених Штатів, де зустрінеться з Джо Байденом і виступить перед Конгресом.

Про це повідомляє американський телеканал CBS.

Згідно з програмою, сьогодні запланована зустріч у Білому домі української делегації на чолі з Зеленським із вищим державним керівництвом Сполучених Штатів. Очікується обговорення нинішньої ситуації в Україні, а також продовження всебічної двосторонньої взаємодії в умовах протистояння агресії рф.

«Під час візиту Президент Байден оголосить про виділення значного нового пакету допомоги в галузі безпеки, щоби допомогти Україні захиститися від російської агресії»,- зауважили у цьому зв’язку в Білому домі.

Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.

Очікується, що о 23:30 за Києвом президенти України та США проведуть спільну пресконференцію, а пізніше – орієнтовно о 2:30 четверга за київським часом – Зеленський виголосить звернення перед обома палатами Конгресу.

Також глава української держави зустрінеться з Ненсі Пелосі. Крім того, заплановані кілька двосторонніх зустрічей Президента України в американській столиці.

Варто зазначити, що український лідер вдруге перебуває у США з офіційним візитом. Вперше він відвідав Сполучені Штати наприкінці серпня – на початку вересня минулого року. Нинішній візит – перша закордонна поїздка Зеленського від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Відомо, що Зеленський вирушив до США. Як зазначив він у своєму Twitter, цей візит необхідний «для зміцнення стійкості та обороноздатності України».

Нагадаємо, що президент США Джо Байден сьогодні оголосить про новий великий пакет допомоги Україні майже на 2 млрд доларів, який включатиме батарею ЗРК Patriot.

20 грудня Зеленський приїхав в одну з найгарячіших точок на фронті – Бахмут на Донеччині.

Також стало відомо, що США виділять Україні 1 млрд доларів на військову допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: