Вночі рф атакувала Україну дронами з нової партії, яку поставив Іран – Зеленський

Читать на русском
У ніч проти 19 грудня росія атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу «Шахед» із нової партії, яку поставив Іран у кількості 250 штук.

У ніч проти 19 грудня росія атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу «Шахед» із нової партії, яку поставив Іран у кількості 250 штук.

Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський в онлайн-зверненні до учасників зустрічі лідерів Об'єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства (JEF).

«Цієї ночі Україна знову була атакована іранськими дронами. 34 «шахеда». Я говорю і кількість, і назву, і абсолютно конкретно. Це «шахеди» із нової партії, отриманої росією від Ірану. 250 штук – стільки всього «шахедів» наразі отримано державою-терористом», – сказав він.

Зеленський наголосив, що російські ракети та іранські дрони застосовуються постійно для ударів насамперед по українській енергетиці.

Так, за його словами, лише один нещодавній масований удар по Україні торкнувся понад 20 млн. українців, міста-мільйонники і більшість українських регіонів залишилися абсолютно без електрики.

«Загалом на вечір 16 грудня було відключено від енергопостачання 22 мільйони 408 тисяч українців. Понад десять мільйонів людей було перервано постачання води та тепла», - додав президент.

Нагадаємо, російські війська в ніч із 18 на 19 грудня атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Знищено 30 безпілотників.

Сили оборони зафіксували 23 іранські дрони-камікадзе, які летіли сьогодні вранці на Київ. Збити вдалося майже всі з них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: