У рф відповіли на призупинення Молдовою ліцензій на мовлення проросійських каналів

Читать на русском
МЗС росії вимагає від профільних міжнародних організацій дати адекватну оцінку тому, що сталося, і вжити всіх належних заходів щодо виправлення цієї неприйнятної ситуації.
mil.in.ua

Зовнішньополітичне відомство країни-агресора звинуватило Молдову в утисках російської нацменшини після рішення про відкликання ліценцій на мовлення у шести телеканалів, що поширювали пропаганду про війну в Україні.

Про це повідомляє пропагандистське видання «РИА Новости», з посиланням на заяву російського міністерства.

«Розглядаємо цю заборону як безприкладний акт політичної цензури, як наругу над принципом плюралізму ЗМІ та брутальне нехтування правом на свободу доступу до інформації, про свою прихильність до яких регулярно заявляють у політичному керівництві Республіки. У світлі безпрецедентних наслідків його реалізації для російськомовної частини населення країни кваліфікуємо його також як цинічний утиск прав національних меншин», - заявило російське відомство.

Україна сьогодні захищає свободу Молдови – СандуМая Санду заявила, що у протистоянні російським загарбникам українці також захищають і свободу Молдови.

При цьому, МЗС росії вимагає від профільних міжнародних організацій «дати адекватну оцінку тому, що сталося, і вжити всіх належних заходів щодо виправлення цієї неприйнятної ситуації».

Нагадаємо, що у Молдові призупинили ліцензії на мовлення шести телеканалів за поширення некоректної інформації при висвітленні подій у країні та війни в Україні. Відповідне рішення прийняла Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови.

Прем’єрка Молдови Наталія Гавріліце заявила, що наразі у країні лише посилюється російська пропаганда.

Раніше Нацрада щодо питань телебачення та радіомовлення звернулася до правоохоронних органів України про визнання російських телеканалів «росія 24», «rtr планета» та «Перший» терористичними організаціями.

Дмитро Кулеба наголошував, що російський телеканал Russia Today має бути заборонений у всіх країнах через розпалювання геноциду – так, його директор мовлення Антон Кузнєцов-Красовський нещодавно закликав «топити та спалювати українських дітей».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: