Молдова призупинила ліцензії на мовлення шістьох проросійських телеканалів

Читать на русском
У Молдові призупинили ліцензії на мовлення шести телеканалів за поширення некоректної інформації при висвітленні подій у країні та війни в Україні.
Укрінформ

У Молдові призупинили ліцензії на мовлення шести телеканалів за поширення некоректної інформації при висвітленні подій у країні та війни в Україні.

Про це повідомляє NewsMakerk.

Відповідне рішення прийняла Національна комісія з надзвичайних ситуацій Молдови.

Прем’єрка Молдови Наталія Гавріліце заявила, що наразі у країні лише посилюється російська пропаганда.

«За майже 300 днів війни в Україні пропаганда в Молдові не припинилася, а навіть посилилася. У ситуації, в якій проти нашої країни йде не лише енергетична війна, а й інформаційна війна, наша відповідальність та обов’язок – захистити громадян і країну», – зазначила вона.

Відомо, що позбавлені права на мовлення телеканали Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 та Orhei TV «серйозно та неодноразово порушували Кодекс аудіовізуальних послуг, тенденційно й маніпулятивно відображаючи події у Молдові та війну в Україні».

Нагадаємо, Нацрада щодо питань телебачення та радіомовлення звернулася до правоохоронних органів України про визнання російських телеканалів «росія 24», «rtr планета» та «Перший» терористичними організаціями.

Дмитро Кулеба наголошував, що російський телеканал Russia Today має бути заборонений у всіх країнах через розпалювання геноциду – так, його директор мовлення Антон Кузнєцов-Красовський нещодавно закликав «топити та спалювати українських дітей».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: