Нацрада просить визнати три телеканали рф терористичними організаціями

Читать на русском
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення звернулася до правоохоронних органів України щодо визнання трьох російських телеканалів терористичними організаціями.

Нацрада щодо питань телебачення та радіомовлення звернулася до правоохоронних органів України про визнання російських телеканалів «росія 24», «rtr планета» та «Перший» терористичними організаціями.

Про це повідомляє пресслужба медіарегулятора.

«У своїх передачах телеканали «росія 24», «rtr планета» та «Перший», інформуючи про терористичні акти у Вінниці, Оленівці та Чаплиному, дезінформували, вибірково поширювали інформацію, надавали певні переваги в описі фактів, які є виключно пропагандистською діяльністю, спрямованою на розпалювання війни та її підтримку в аудиторії телеглядачів цих телеканалів», – заявляє регулятор.

«Проросійськість» законопроєкту про медіа: в чому суть суперечки між авторами та опонентамиЯкі положення законопроєкту про медіа та чому викликають занепокоєння суспільства, читайте у матеріалі Слово і діло.

Свою позицію Нацрада висловила у листах до правоохоронних органів на основі моніторингу програм вказаних телеканалів, який виявив, зокрема, спроби вс рф раціонально обґрунтувати терористичний акт вс рф у Вінниці, одночасно підбурюючи до подібних актів у майбутньому.

За інформацією Нацради, події в Оленівці російські журналісти та учасники передач обмежили 12 наративами, зокрема перекладаючи провину на керівництво України. Щодо подій на станції Чаплине російські журналісти та офіційні особи заявляли, що «російські ракетні підрозділи цілеспрямовано цілилися і влучили в потяг, який нібито перевозив українських військовослужбовців та військову техніку».

«росія 24», «rtr планета» та «Перший» належать до ЗМІ, в яких держава-терорист (держава-агресор) – російська федерація – має частку власності. Усі редакційні рішення щодо поширеної інформації належать лише мовникам, їхньому керівництву та журналістам. Тому відповідальність за поширення ЗМІ інформації, яка виправдовує, підбурює та підтримує тероризм, є медійною складовою державного тероризму російської федерації проти України», - заявляють у Нацраді.

У зв'язку з цим регулятор звернувся до правоохоронних органів взяти до уваги факти сприяння та здійснення терористичної діяльності вказаними російськими телеканалами, а також просить розглянути можливість визнання цих телеканалів терористичними організаціями через виправдання та публічну підтримку, оприлюднену у ЗМІ, підбурювання до терористичних актів. з метою залучення осіб, винних у протиправних діях, до кримінальної відповідальності.

Раніше Нацрада анулювала ліцензії телеканалів Ахметова.

Зазначимо також, Нацрада внесла до реєстру 13 «медійників-зрадників».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: