Україна сьогодні захищає свободу Молдови – Санду

Читать на русском
Мая Санду заявила, що у протистоянні російським загарбникам українці також захищають і свободу Молдови.
Мая СандуФото – Global Look Press

Президента Молдови Мая Санду заявила, що Україна наразі захищає також і свободу Молдови у протистоянні російській агресії.

Про це вона сказала в інтерв’ю CNN.

«Україна сьогодні захищає власну свободу, але вона також захищає свободу Молдови. Ми дуже вдячні відважним українцям, але ризики залишаються. Навіть якщо, завдяки Україні, сьогодні немає воєнної загрози, ми стикаємося з гібридною війною, є спроби росії дестабілізувати ситуацію в Молдові», – наголосила вона.

«Боляче бачити хрести»: прем'єр Молдови відвідала Бучу та ІрпіньУ вівторок, 6 грудня, прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилице побувала в Бучі та Ірпені - вона засудила військове вторгнення росії в Україну.

За її словами, саме пропаганда та використання енергоресурсів як зброї є складовими гібридної війни. Вона зазначила, що російський Газпром скоротив постачання газу до Молдови на 60%, попри контракт і передбачену в ньому високу ціну, яку платить Кишинів.

Санду підкреслила, що молдавани протягом багатьох років боролися за демократію. Однак країна залишається «крихкою демократією», тому необхідно зміцнювати демократичні інститути.

«Ми бачимо, що корумповані групи в Молдові разом з проросійськими політичними силами, які підтримуються росією, організували протести з метою дестабілізації ситуації. Але як би важко не було, ми маємо знаходити рішення», – додала президентка.

Нагадаємо, 5 грудня у Молдові, неподалік міста Бричани, прикордонна поліція виявила ракету.

Пізніше прем'єр-міністр Молдови Наталя Гаврилиця заявила, що влада робить все можливе для того, аби тримати ситуацію під контролем на тлі падіння ракети на території країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: