Примушувати перехрещуватись не будуть: російська пропаганда поширила фейк від імені ПЦУ

Читать на русском
У соціальних мережах почала поширюватися інформація, що прихожанам УПЦ МП нібито доведеться перехрещуватися у Православній церкві України.

У соціальних мережах почала поширюватися інформація, що парафіянам Української православної церкви московського патріархату нібито доведеться перехрещуватися в Православній церкві України. Це – черговий фейк росіян.

Про це повідомили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у понеділок, 12 грудня.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

Як повідомляється, так звані Z-канали поширюють у Telegram «оголошення», які нібито належать Православній церкві України. У них йдеться про те, що парафіяни, охрещені священиком УПЦ МП, повинні «повторно пройти хрещення у священика ПЦУ».

«Подібна практика перехрещення в ПЦУ не схвалюється та не здійснюється. Оскільки це груба богословська помилка, порушення канонів та тяжкий гріх», – заявили у пресслужбі ПЦУ.

Водночас, у Центрі повідомляють, що в самій УПЦ МП перехрещували віруючих православних церков України, адже їх вважали «розкольниками». Священик ПЦУ Андрій Дудченко зазначив, що московський патріархат «знехтував канонами і приніс віру в жертву політиці».

Нагадаємо, 2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо заборони в Україні релігійних організацій, на які впливає росія.

Також повідомлялося, що РНБО може запровадити санкції проти російського духовенства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: