Зеленський провів телефонну розмову з Байденом: про що говорили

Читать на русском
Володимир Зеленський і Джо Байден провели телефонну розмову. Зокрема, президент України ініціював скликання Глобального саміту миру.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

У неділю, 11 грудня, Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом.

Про це глава держави повідомив у зверненні до українців.

Зеленський подякував американському колезі за новий пакет оборонної допомоги, підтримку та за лідерство у консолідації міжнародних зусиль у протидії російській агресії.

У Пентагоні розкрили, що увійде в новий пакет військової допомоги для УкраїниУ Пентагоні опублікували перелік озброєння, яке США передадуть в Україну в рамках нового пакету військової допомоги на 275 мільйонів доларів.

Також президент наголосив, що Україна прагне миру, тому на саміті G20 він представив його формулу. Він окреслив бачення української сторони щодо подальшої роботи в цьому напрямі та виступив з ініціативою скликання Глобального саміту миру.

Крім того, Зеленський наголосив на важливості формування ефективної протиповітряної оборони. Він закликав Байдена допомогти захистити мирних українців та критичну інфраструктуру нашої держави.

«Вже сьогодні відбудеться саміт G7, Україна братиме участь, і зараз ми скоординували наші позиції з Америкою. Був радий відчути у розмові, що наша формула миру сприймається позитивно. І це додає оптимізму. Чим швидше будуть реалізовані пункти формули, тим міцнішими будуть гарантії безпеки України і всіх у Європі», – підкреслив президент.

Нагадаємо, Зеленський 11 грудня провів засідання Ставки, під час якого обговорили ситуацію на передовій, відновлення енергетики, розвіддані про плани й розрахунки окупантів, а також внутрішні виклики.

Також президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час переговорів із Володимиром Зеленським розповів, що його країна готує гуманітарну допомогу Україні на тлі повномасштабної війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: