Резніков спрогнозував, коли Сили оборони відновлять активний контрнаступ

Читать на русском
Олексій Резніков заявив, що українські Сили оборони відновлять контрнаступальні дії, коли замерзне ґрунт.
Олексій РезніковФото – dpa

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Сили оборону зможуть відновити активні контрнаступальні дії, коли замерзне ґрунт.

Про це він розповів на пресконференції з міністром оборони Швеції Полом Йонсоном в Одесі у неділю, 11 грудня.

«Погодні умови, перехід від сухої осені до ще не морозної зими… ми спостерігали дощі й дуже важкі умови для атак з будь-якого боку. Тому що вогкий ґрунт, і колісна техніка майже не може проходити», – зауважив він.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

За його словами, ЗСУ не зупиняться і продовжать контратаки. Міністр наголосив, що план України – це звільнити всі тимчасово окуповані території до стану на 1991 рік.

Також він переконаний, що російські загарбники воюють з мирним населенням, щоб схилити українську владу до переговорів на своїх умовах.

«Ця війна – це війна ресурсів, і ці ресурси так само в них зменшуються», – підсумував Резніков.

Нагадаємо, в ISW заявляли, що здатність українських військових зберегти перевагу над ворогом та продовжити успіхи на полі бою взимку залежить від того, наскільки Сили оборони будуть послідовними своїй операції.

Також аналітики зазначили, що темпам просування українських захисників у Луганській області сприятимуть морози.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: