«Йдуть важкі бої»: Гайдай дав ще один прогноз щодо деокупації Луганщини

Читать на русском
Сергій Гайдай заявив, що до кінця 2022 року українські захисники, ймовірно, можуть звільнити ще низку населених пунктів Луганської області.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Українські Сили оборони протягом грудня можуть визволити з російської окупації ще низку населених пунктів Луганської області.

Про це заявив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

За його словами, деокупація регіону, ймовірно, відбуватиметься важко. Він підкреслив, що російські військові добре підготувалися.

Фронтова ситуація на Донбасі залишається дуже важкою – ЗеленськийУ Донецькій області фронтова ситуація на ключових напрямках залишається вкрай важкою – в Бахмуті та Соледарі «давно не залишилося живого місця».

«Єдине, що дає мені можливість говорити про добрі новини найближчим часом, це те, що я бачу - як розвиваються події у напрямку Сватового та Кремінної. Хоча зараз на Сватове направили величезну кількість військ. І є навіть якась фантастична та дурна ідея у росіян - робити контрнаступ на Куп'янськ», – зазначив він.

Гайдай додав, що наміри загарбників є незрозумілими, як і вся війна проти України. Він зауважив, що протягом грудня ЗСУ можуть звільнити ще кілька населених пунктів.

«Там зараз ідуть дуже важкі бої, але наші війська вже біля Кремінної... кілька кілометрів... І я сподіваюся, що до кінця року щось ще деокупуємо», – додав глава Луганської ОВА.

Нагадаємо, напередодні Гайдай заявив, що вже наприкінці прийдешньої зими підрозділи Сил оборони можуть вийти на лінію розмежування 2014 року.

Також наразі перевіряють інформацію активіста Сергія Стерненка про публічну страту цивільних в Луганській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: