Росіяни після вибухів на аеродромах передислокували стратегічну авіацію – ЗСУ

Читать на русском
Росія все ж таки передислокувала і розосередила стратегічну дальню авіацію після вибухів на своїх аеродромах.
ілюстративне фото

Росія все ж таки передислокувала і розосередила стратегічну далеку авіацію після вибухів на своїх аеродромах, що сталися цього тижня.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону у п'ятницю, 9 грудня.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

«Бавовна ходить по військових аеродромах, і окупанти, як кажуть, кудись зникли. Не зникли – військовою термінологією це називається «розосередилися» по різними аеродромам. Свою стратегічну дальню авіацію розтягнули, де це можливо, де її можна обслуговувати, де є відповідні злітно-посадкові смуги, які вони можуть використати», – зазначив він.

За його словами, поки що немає нових уражених цілей в рф, тому що активність атак окупантів знизилася.

Представник ЗСУ також додав, що громадяни росії всередині країни, які раніше заявляли, що війна їх «не стосується», тепер відчули на собі наслідки російської агресії проти України.

Нагадаємо, вранці 5 грудня два українські безпілотники зуміли пролетіти сотні кілометрів і атакували основні аеродроми російської стратегічної авіації – авіабази Енгельс під Саратовим та Дягілєво біля Рязані. Також сталася пожежа на аеродромі у Курській області.

Супутникові знімки зафіксували, як виглядала авіабаза стратегічної авіації Енгельс після вибуху.

WP писало про те, що всі три атаки безпілотників на аеродроми в росії було здійснено Україною. Також західні ЗМІ прогнозували, що рф може розосередити бомбардувальники після вибухів на аеродромах.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та Білорусі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: