ЗСУ успішно зупинили атаки ворога в Луганській та Донецькій областях – Генштаб

Читать на русском
ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів - 10 грудня вони успішно зупинили атаки ворога у Луганській та Донецькій областях.

ЗСУ продовжують знищувати російських окупантів - 10 грудня вони успішно зупинили атаки ворога у Луганській та Донецькій областях.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація залишається без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах Брянської, Курської та Білгородської областей. Мінометні та артилерійські обстріли зазнали населених пунктів Вінторівка та Могриця Сумської області та Стрелеча, Зелене, Стариця, Огурцово, Варварівка, Черняків, Чавунівка, Дворічна та Рідкодуб Харківської області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках окупанти обстріляли райони населених пунктів Західне, Кислівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне, Берестове, Харківської області, Терни Донецької області та Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Майданчик, Невське та Діброва Луганської області.

На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник обстрілював позиції Сил оборони в районах понад двадцять населених пунктів. Зокрема, Верхньокам'яне, Спірне, Веселе, Берестове, Білогорівка, Яківка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Георгіївка, Мар'їнка, Біла Гора, Курдюмівка, Залізне та Авдіївка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог намагався вразити наші позиції щодо танків та артилерії поблизу Великої Новосілки, Ненудного, Пречистівки та Вугледару Донецької області.

На Запорізькому напрямку російські загарбники обстріляли понад двадцять населених пунктів. Серед них – Зелене Поле, Новосілка, Новопіль, Времівка Донецької області та Новоандріївка, Оріхів, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне та Мала Токмачка Запорізької області.

На Херсонському напрямку вогневої поразки зазнали передмістя та Херсон та інші населені пункти на узбережжі Дніпра.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Андріївка, Червонопопівка, Жилівка, Серебрянське та Білогорівка Луганської області та Верхньокам'яне, Соледар, Бахмутське, Підгородне та Бахмут Донецької області.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за минулу добу вразили 3 пункти управління та 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Надалі зберігається загроза ракетних ударів по об'єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури на всій території України.

На тимчасово окупованій території Луганської області протягом останніх 2 тижнів російські загарбники проводять обшуки у навчальних закладах. Метою є виявлення та знищення книг українською мовою та матеріалів, що містять символіку України.

З метою поповнення некомплекту особового складу ворожих підрозділів, які діють на Сєвєродонецькому напрямку, на тимчасово окупованій території Луганської області посилено заходи примусової мобілізації. У місті Красний Луч побільшало патрулів, які перевіряють документи у чоловіків, вручають повістку та відвозять до пункту збору мобілізованих.

Раніше було названо кількість вибухонебезпечних предметів, які вже знешкодили рятувальники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: