ЗСУ нарощуватимуть темпи контрнаступу на Луганщині – ISW

Читать на русском
Аналітики Інституту вивчення війни заявили, що ЗСУ зможуть збільшити темпи просування в Луганській області, коли настануть морози та замерзне земля.
Ілюстративне фотоФото – Генштаб ЗСУ

Аналітики зазначили, що темпам просування українських захисників у Луганській області сприятимуть морози.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російський військовий кореспондент 3 грудня заявив, що земля вздовж лінії Сватове-Кремінна замерзла. Тому ЗСУ, ймовірно, зможуть збільшити темпи контрнаступу у районі.

Крім того, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що українські військові зможуть покращити маневрові дії, адже у районі весь бруд, який зараз заважає просуванню сил, повністю замерзає. Загальний темп операцій має зрости найближчими тижнями.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

Ключові висновки ISW:

ЗСУ вийшли на лівий берег річки Дніпро на Херсонщині.

Президент Франції Еммануель Макрон посилив інформаційні операції рф щодо необхідності розгляду Північноатлантичним альянсом «гарантій безпеки» для росії.

  • Міністри оборони рф та Білорусі зустрілися у Мінську. Ймовірно, це сталося задля сприяння зміцненні двосторонніх зв’язків у безпековій сфері країн.

  • Українські захисники, ймовірно, продовжують контрнаступ на північний захід від Кремінної.

  • Російські загарбники продовжили наземні атаки у районі Бахмута, Авдіївки та Донецька. Також це відбулося у західній частині Донеччини та Запоріжжя.

  • Окупанти евакуювали колаборантів з Олешок.

  • У Росгвардії підтвердили, що мобілізація в рф продовжується, попри заяву володимира путін про її офіційне завершення 31 жовтня.

  • Влада рф далі застосовує судові заходи для закріплення адміністративного контролю над тимчасово захопленими територіями України.

Нагадаємо, Сергій Гайдай заявив, що окупанти навряд чи зможуть утримати Кремінну на Луганщині. А після неї наступним деокупованим містом може стати Рубіжне.

Також у Луганській області партизани перебили залізничне постачання російським окупантам близько на 14-20 діб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: