Шольц заявив, що продовжуватиме переговори з путіним, «незважаючи на відмінності у поглядах»

Читать на русском
Згідно зі словами глави німецького уряду, путін навряд чи піде на поступки у війні проти України, він має намір продовжувати бойові дії.
фото: Еспресо

Канцлер ФРН Олаф Шольц планує й надалі продовжувати діалог з президентом країни-агресора володимиром путіним.

Про це повідомляє видання Bild.

Згідно зі словами глави німецького уряду, путін навряд чи піде на поступки у війні проти України, він має намір продовжувати бойові дії.

«Кожного разу, коли я розмовляю з путіним, він дуже чітко дає зрозуміти, що йдеться про завоювання... Він хоче силоміць відвоювати частину української території», - заявив Шольц.

Аналітики ISW розповіли, для чого путін закликає до переговорівВолодимир путін закликає до переговорів для того, щоб відокремити Україну від західних партнерів. Також він хоче, щоб його військові відновилися на полі бою.

При цьому, канцлер вважає, що така позиція президента рф є дивною на тлі втрат у лавах російської армії.

«Ми не знаємо точно, скільки російських військовослужбовців загинуло. Можливо, 100 тисяч», - додав Шольц.

Водночас, німецький лідер додав, що незважаючи на відмінності у поглядах, переговори з Путіним продовжуватимуться й надалі.

Як стверджує видання, остання телефонна розмова між путіним і Шольцем завершилася взаємними звинуваченнями. Канцлер ФРН засудив удари росіян по українській інфраструктурі, а президент країни-агресора - «деструктивну лінію держав Заходу, включаючи Німеччину».

Нагадаємо, Шольц вважає, що ризик застосування росією ядерної зброї зменшився.

Раніше путін заявив, що в ході війни проти України у росії «немає проблем».

Також влада Німеччини надала українським військовим новий пакет допомоги - до нього увійшли сім зенітних установок Gepard.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: