Шольц вважає, що ризик застосування росією ядерної зброї зменшився

Читать на русском
Шольц вважає, що небезпека ядерної ескалації війни в Україні знизилася після того, як світ позначив росію червоні лінії.
Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що небезпека ядерної ескалації війни в Україні зменшилась.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газетам медіагрупи Funke та французькій газеті Ouest-France.

«Росія перестала погрожувати застосуванням ядерної зброї. У відповідь на те, що міжнародна спільнота окреслила червону лінію», – цитує Шольца Spiegel.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

«Під час мого візиту до Пекіна голова КНР Сі і я спільно заявили, що ядерна зброя не повинна застосовуватися. Невдовзі після цього держави G20 знову підтвердили цю позицію», – додав він.

Канцлер знову закликав росію негайно припинити війну та вивести війська з України. За його словами, Європа, як і раніше, готова говорити з росією про контроль над озброєннями.

Він також додав, що Німеччина змирилася з економічними втратами та витрачає більше грошей на оборону, щоб зберегти мирний лад у Європі. «Тому що немає гарантії, що росія не нападе на інші країни. Ми робимо все, щоб не допустити прямої війни між росією та НАТО. У такому конфлікті були б лише ті, хто програв», – зазначив Шольц.

Нагадаємо, напередодні володимир путін заявив, що на сьогоднішній день наростає загроза ядерної війни, але росія не застосує таку зброю першою.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, у яких випадках країни можуть використовувати ядерну зброю.

Експерт назвав можливі сценарії застосування ядерної зброї рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: