В ISW допустили, для чого росія активно заявляє про переговори з Україною

Читать на русском
Росія і, зокрема, президент володимир путін, заявами про переговори намагається отримати вигоду від бажання Заходу вести діалог.

Росія і, зокрема, президент володимир путін, заявами про переговори намагається отримати вигоду від бажання Заходу вести діалог.

Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Росія не варта того, аби з нею вели переговори – ДаніловКраїна-агерсор не варта того, аби з нею вели переговори та спілкувалися в сучасному світі. Росія має припинити існувати у нинішніх кордонах та звільнити колонії.

На їхню думку, країна-агресор хоче створити динаміку, в якій союзники відчуватимуть потребу зробити превентивні поступки, щоб заманити її за стіл переговорів.

Аналітики нагадали, що 2 грудня президент росії владимир путін провів телефонну розмову з Олафом Шольцом, в якій навмисно заявив про негативний вплив фінансової та військової допомоги Заходу. Нібито через це український уряд категорично відкидає переговори між москвою та Києвом.

«Дзвінок путін-Шольц відповідає дипломатичному зверненню Джо Байдена 1 грудня, в якому глава США зазначив, що готовий поговорити з російським диктатором, якщо той шукатиме спосіб припинити війнум, - сказано у звіті ISW.

«Кремль, ймовірно, має намір створити динаміку, за якої західні офіційні особи пропонуватимуть рф превентивні поступки в надії переконати росію розпочати переговори, не вимагаючи значних попередніх поступок у відповідь. Кремль також зберіг свою розпливчастість щодо теми переговорів, ймовірно, щоб переконати Захід розпочати процес без чіткого визначення того, чи ведуться переговори про припинення вогню, і мирний процес чи остаточну мирну угоду», - припускають в Інституті вивчення війни.

У звіті зазначається, що лише росія отримає вигоду від тимчасової угоди з Україною та західними країнами. Таким чином, путін намагається створити паузу у бойових діях, що дозволить йому зміцнити російську армію для війни в Україні.

Нагадаємо, у кремлі прокоментували умови Байдена для переговорів із путіним – пєсков заявив, що росія не готова закінчити війну проти України.

Генсек НАТО заявив, що війна в Україні може завершитись переговорами, як було з багатьма збройними конфліктами, проте західні країни мають продовжувати підтримувати Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: