СБУ прийшла з обшуками на об'єкти УПЦ МП на Полтавщині

Читать на русском
Йдеться про Мгарський Спасо-Преображенський чоловічий монастир Полтавської та Миргородської єпархії УПЦ та єпархіальне управління Кременчуцької та Лубенської єпархії УПЦ.

Співробітники Служби безпеки та Нацполіції проводять контррозвідувальні заходи на об'єктах УПЦ МП у Полтавській області.

Про це повідомила пресслужба СБУ у понеділок, 5 грудня.

СБУ опублікувала імена пов’язаних з УПЦ МП осіб, що потрапили під санкціїЗгідно з інформацією СБУ, більшість із цих осіб наразі перебуває на тимчасово окупованих територіях України або за кордоном.

Зокрема йдеться про Мгарський Спасо – Преображенський чоловічий монастир Полтавської та Миргородської єпархії УПЦ та єпархіальне управління Кременчуцької та Лубенської єпархії УПЦ.

Як повідомляється, заходи проводяться в рамках системної роботи СБУ щодо протидії вибуховій діяльності російських спецслужб у нашій державі.

«Враховуючи збройну агресію рф, дані заходи проводяться у тому числі для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів», – зазначили в СБУ.

За участю представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, причетних до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України та предметів, заборонених до звернення.

Усі дії здійснюються в межах чинного законодавства, наголосили у СБУ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

РНБО ввела санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя), екснардепа Вадима Новинського та ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП.

У Києво-Печерській Лаврі СБУ також провела обшуки. Священику Лаври, який під час богослужіння славив «русский мир», повідомили про підозру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: