Шукають ДРГ та зброю: СБУ проводить контррозвідувальні заходи у Києво-Печерській Лаврі

Читать на русском
СБУ проводить контррозвідувальні заходи на території Києво-Печерської Лаври. Перевіряють інформацію про використання приміщень УПЦ для приховування диверсійно-розвідувальних груп та зберігання зброї.

У Службі безпеки України підтвердили, що проводять контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у столиці.

Як уточнили в пресслужбі, заходи відбуваються спільно з поліцією та Нацгвардією.

Заходи в Києво-Печерській Лаврі проводяться для:

  • недопущення використання Лаври як осередку «руського миру»;

  • перевірки даних про використання приміщень УПЦ для приховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;

  • щоб убезпечити населення від провокацій та терористичних актів.

За безпосередньою участю представників церкви правоохоронці оглядають території та приміщення Лаври, перевіряють осіб на території Лаври на їхню причетність до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

«Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України», – зазначили у СБУ.

Раніше ЗМІ повідомили, що у Києво-Печерській Лаврі проходять обшуки.

Нагадаємо, СБУ розпочала кримінальне провадження через «молитву за росію» у Києво-Печерській Лаврі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: