Митрополит Кіровоградської єпархії УПЦ МП отримав підозру підривну діяльність проти України

Читать на русском
Митрополит Кіровоградської єпархії УПЦ МП виконував доручення патріарха Кирила щодо виправдання російської агресії та захоплення частини території України.
Фото: lb.ua

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ МП. Зібрано докази його підривної діяльності проти країни.

Як розповіли в СБУ, єпископ входив до найближчого оточення московського патріарха Кирила, з яким координував поширення прокремлівських поглядів у регіоні.

У полоні «руського миру»: кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності (виправлено)Кого із представників УПЦ Московського патріархату викрили у співпраці з окупантами, виправдання російської агресії – на інфографіці найвідоміші випадки.

«Для цього митрополит був на постійному зв’язку з очільником РПЦ і виконував його доручення щодо виправдовування російської агресії та захоплення частини території України, зокрема АР Крим. Вказівки з москви надходили у вигляді письмових циркулярів, а також під час особистих зустрічей на території рф. Встановлено, що у церквах громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами в типографіях країни-агресора. У цих книгах російські «автори» ставили під сумнів українську державність і вихваляли кремлівський режим», – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків на території єпархії правоохоронці виявили велику кількість ворожих друкованих матеріалів та документи на місці злочину з московськими «кураторами».

На підставі зібраної доказової бази митрополиту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, сьогодні СБУ проводить контррозвідувальні заходи у десяти церквах УПЦ московського патріархату у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях.

Учора священику Києво-Печерської Лаври, який під час богослужіння прославляв «руський мир», повідомили про підозру в виправданні та запереченні збройної російської агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: