В «Укренерго» розповіли, коли стабілізується ситуація зі світлом після ударів по енергосистемі

Читать на русском
Сьогоднішня російська атака значно пошкодила електростанції та підстанції, які є частиною магістральної мережі.
dtek-dem.com.ua

Після ракетних ударів у понеділок, 5 грудня, українську енергетичну систему можуть стабілізувати протягом одного-двох днів.

Про це голова «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив в ефірі телемарафону.

Згідно з його словами, сьогоднішня атака значно пошкодила електростанції та підстанції, які є частиною магістральної мережі. У зв'язку з цим аварійні відключення будуть, доки зупинені енергоблоки набиратимуть потужність.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

«Це стандартний технологічний процес, який ми спостерігали не раз після масованих атак, коли день-два потрібні для того, щоб відновити рівень виробництва в системі. Після цього очікуємо, що ситуація стабілізується, і повертатимемося поступово до нормального функціонування, як це зараз можливо у цих умовах», - додав Кудрицький.

Нагадаємо, сьогодні росія знову атакувала Україну ракетами. Над Києвом сили ППО збили дев'ять ворожих ракет. Загалом над Україною знищили понад 60 ракет із понад 70 запущених.

Після ударів росії в ряді регіонів почалися проблеми зі світлом і водою. У трьох областях окупанти потрапили по енергооб'єктам.

Внаслідок цього «Укренерго» запровадило аварійні відключення світла по всій Україні.

Водночас, як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, українська енергетична система залишилася цілісною завдяки роботі сил протиповітряної оборони. При цьому російські ракети все ж таки влучили в енергетичні об'єкти в трьох областях України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: