«Укренерго» запровадило аварійні відключення світла по всій Україні

Читать на русском
Після сьогоднішніх ворожих ракетних обстрілів для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень.

Після сьогоднішніх ворожих ракетних обстрілів для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень.

Про це повідомляє пресслужба «Укренерго».

«Через наслідки обстрілу частина електростанцій не зможе певний час працювати на повну потужність. У поєднанні з посиленням морозів найближчої доби це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень», - йдеться у повідомленні.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

Наголошено, що насамперед електроенергія подаватиметься на об'єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, котельні.

«Наразі ситуація складна, але контрольована. Енергосистема України зберегла свою цілісність і продовжує працювати синхронно з мережею континентальної Європи. Ремонтні бригади разом із колегами з обленерго та компаніями-виробниками електроенергії розпочали аварійно-відновлювальні роботи на енергооб'єктах інших областей», - додали в «Укренерго».

Повідомляється, що енергетики працюють над загоєнням постраждалих регіонів за резервними схемами. Там, де це можливо, вже здійснюється підключення споживачів.

Нагадаємо, сьогодні росія знову атакувала Україну ракетами. Над Києвом сили ППО збили дев'ять ворожих ракет. Загалом над Україною знищили понад 60 ракет із понад 70 запущених.

Після ударів Росії в ряді регіонів почалися проблеми зі світлом і водою. У трьох областях окупанти потрапили до енергооб'єктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: