Енергосистема України зберегла цілісність після ударів рф – Шмигаль

Читать на русском
Українська енергетична система після сьогоднішньої атаки росії залишилася цілісною завдяки роботі сил ППО.

Українська енергетична система залишилася цілісною завдяки роботі сил протиповітряної оборони. При цьому російські ракети все ж таки влучили в енергетичні об'єкти в трьох областях України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram після сьогоднішньої атаки рф.

Порівняння останніх масованих ракетних атак росіїРосія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.

«Енергетична система країни функціонує та залишається цілісною. Були влучання в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях. У деяких регіонах вимушено застосовано екстрені відключення для збалансування системи й уникнення аварій. Рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків атаки, аби повернути світло в кожну домівку», – написав він.

Шмигаль наголосив, що намір росії не був реалізований.

«Терористична країна росія спробувала знову реалізувати свій злочинний план – занурити Україну у темряву та холод. Завдяки героїчним ЗСУ та силам ППО ворогові ще не вдалося задумане», – зазначив він.

Прем'єр також зазначив, що черговий масований ракетний удар росія завдала в річницю підписання Будапештського меморандуму.

Нагадаємо, сьогодні росія знову атакувала Україну ракетами. Над Києвом сили ППО збили дев'ять ворожих ракет. Загалом над Україною знищили понад 60 ракет із понад 70 запущених.

Після ударів рф у низці регіонів почалися проблеми зі світлом та водою. У трьох областях окупанти влучили в енергооб'єкти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: