Порівняння останніх масованих ракетних атак росії

Читать на русском

Півтора тижні минуло з останньої масованої атаки росії, внаслідок якої більша частина України залишилася без світла. За цей час було багато свідчень того, що рф планує новий масштабний обстріл, зокрема, розвідує цілі та готує літаки. Сьогодні, 5 грудня, по Україні знову було випущено кілька десятків ракет: незважаючи на те, що більшість була збита силами ППО, були влучання по об'єктах критичної інфраструктури та житлових будинках. Порівняння чотирьох обстрілів – на інфографіці «Слово і діло».

Росія сьогодні випустила по Україні понад 70 ракет. На інфографіці – порівняння чотирьох останніх масованих ударів.
Порівняння масованих ракетних ударівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

На відміну від 10 жовтня, коли росія почала бити по всій території України рано вранці, три останні ракетні обстріли почалися вдень.

10 жовтня повітряна тривога по всій Україні тривала приблизно шість годин, 15 листопада – від п'яти до восьми годин, 23 листопада – близько двох годин. Сьогодні тривога тривала в середньому дві-три години.

За масштабами останніх два ракетні удари були не такими грандіозними. 10 жовтня росія випустила по Україні 84 ракети, 15 листопада – 96 ракет, 23 листопада – вже 67, сьогодні – також близько 70 ракет.

Як відзвітували у Повітряних силах ЗСУ, сьогодні росія:

  • випустила 38 крилатих ракет Х-101/Х-555 з восьми літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області;

  • випустила 22 крилаті ракети «Калібр» із кораблів Чорноморського флоту;

  • з акваторії Чорного моря Україну атакували дальні бомбардувальники Ту-22м3 трьома крилатими ракетами Х-22, а також винищувачі Су-35 шістьма керованими авіаційними ракетами Х-59 та однією Х-31П.

Сили ППО змогли збити понад 60 ракет.

Незважаючи на такий хороший результат, окупанти зуміли пошкодити об'єкти критичної інфраструктури в Одеській, Київській та Вінницькій областях. Як заявили в Міністерстві енергетики, найскладніша ситуація з енергопостачанням на Одещині.

Але це не зрівняється з наслідками атаки 23 листопада, коли обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Повністю було знеструмлено тоді 11 областей.

Як і внаслідок минулих атак, сьогодні постраждало мирне населення. На Одещині є влучання не тільки по об'єктах інфраструктури, а й по будинках – поранено двох людей.

Крім того, приватні будинки зруйновано у Запорізькій області. У селі Новософіївка загинули двоє людей, троє були поранені, зокрема маленька дитина.

З чотирьох останніх атак обстріл 10 жовтня був найбільш смертоносним – загинуло понад 20 людей і понад сотню було поранено.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов порадив українцям не жити постійно в очікуванні російських ракетних ударів.

Як війна може розвиватися цієї зими, можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: