Росіяни готують новий масований удар по Україні – Spiegel з посиланням на супутникові знімки

Читать на русском

Супутникові знімки зафіксували незвичайну активність на російському аеродромі Енгельс-2. Експерти вважають, що нова масована ракетна атака на Україну практично неминуча.
Фото: Maxar Technologies / European Space Imaging

Супутникові знімки Maxar Technologies та Planet Labs зафіксували незвичайну активність на аеродромі «Енгельс-2» під Саратовом. Майже два десятки бомбардувальників Ту-95 та Ту-160, вірогідно, готуються до нової масованої атаки на Україну.

Про це повідомляє Spiegel.

Незалежний військовий аналітик Арда Мевлютоглу підтвердив виданню надзвичайно високу активність на російській базі. Працює наземний персонал, поруч із дальніми бомбардувальниками стоять заправники з пальним, видно численні ящики з боєприпасами та ремонтними матеріалами.

«Також цікаво, що на злітній смузі припарковано багато великих вантажних літаків, що вказує на недавнє велике постачання на базу, можливо, крилатих ракет», – зазначив Мевлютоглу.

Військовий експерт Rochan Consulting Конрад Музика погоджується з ним. «На землі багато руху, літаки обслуговуються і, мабуть, готуються до нових місій. Видно також візки, які можуть бути використані для перевезення крилатих ракет Х-55 або Х-101», – розповів він.

Ракети цього типу росія неодноразово застосовувала під час повітряних ударів по Україні.

«Надзвичайно велика кількість бомбардувальників на злітно-посадковій смузі вказує на посилення бойових дій, якщо не на неминучу великомасштабну атаку», – сказав Мевлутоглу.

На думку аналітиків, «Енгельс-2» є однією з найважливіших баз ВПС росії, оскільки тут дислокуються два полки стратегічних бомбардувальників, які є частиною російської тактики повітряного ядерного стримування. У лютому рф розмістила там додаткові бомбардувальники в рамках підготовки до війни і з тих пір використовує базу для великомасштабних авіаударів по Україні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський попередив, що Україна має бути готова до нових терористичних атак з боку росії.

24 листопада представник української розвідки сказав, що рф потрібний плюс-мінус тиждень, щоб підготуватися до наступного масованого ракетного обстрілу України.

Наразі, за даними ГУР, російські військові здійснюють планові польоти стратегічної авіації. Вони розвідують нові цілі та готують ракети.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: