Запаси високоточних ракет у рф на критично низькому рівні – розвідка

Читать на русском
У країни-агресора запаси високоточного ракетного озброєння впали до низького критичного рівня.

У країни-агресора запаси високоточного ракетного озброєння впали до низького критичного рівня.

Про це повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону наголосив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Масовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.

«Ми можемо говорити про те, що весь світ бачить черговий терористичний акт, чергову терористичну атаку, наголошую – на цивільній мирній інфраструктурі, насамперед енергетичній. І найбільшу поразку зазнають саме цивільні об'єкти та мирні жителі. І це ще раз привід усьому світу замислитись про визнання росії державою спонсором тероризму та терористичною державою. Так, це один із масованих обстрілів», - зазначив Юсов.

Він також наголосив, що запаси ракетного озброєння, особливо високоточного, за багатьма показниками вже впали до критичного рівня. І не так багато й не так часто рф зможе собі дозволити ще такі масовані терористичні атаки проти українців.

Він також нагадав, що розвідка передбачала чергову ракетну атаку супротивника, а всі відповідні органи готувалися до атаки.

«Українська ППО, протиракетна оборона готова, українські енергетики готові, ДСНС - вся країна героїчно працює над знищенням цих ракет, а по-друге, над нейтралізацією наслідків ударів», - запевнив Юсов.

Водночас він зазначив, що ракети меншого радіусу дії типу С-300 є у достатній кількості у росіян, тому, на жаль, прифронтові міста – Херсон, Запоріжжя, Харків, Суми – можуть і надалі страждати від дій ворога.

Нагадаємо, сьогодні росія знову атакувала Україну ракетами. У багатьох областях було чути вибухи.

«Укренерго» підтвердило влучання ракет по критичній інфраструктурі.

Частина Кривого Рогу зараз без світла, відключено деякі котельні та насосні. Через наслідки обстрілу вся Сумська область наразі знеструмлена.Проблеми з електрикою виникли в Одесі: знеструмлено всі насосні станції та резервні лінії, у місті немає води. У Миколаєві оперативно відключено всі десять черг графіка стабілізаційних відключень. Житомир та деякі населені пункти області частково знеструмлені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: